Mezelf

@Madame Tussauds Londen, 2018.

Ik, Yves Saerens (1983), debuteerde met de historische roman 'De dwarsligger'. Archeologen vonden in 1989 pal in het hart van de kathedraal van Antwerpen een loden sarcofaag. Opmerkelijk: de doodskist lag als enige dwars ten opzichte van nagenoeg duizend andere graven. Ik was als tiener al gefascineerd door deze vondst en begon rond de eeuwwisseling research te doen voor het schrijven van mijn boek. Ik volgde de opleiding criminologie omdat die studie mij een kritisch beeld van de huidige maatschappij zou opleveren. Zo kon ik met een juiste onderzoeksinstelling de historische periode die centraal staat in mijn boek zelfstandig uitspitten. In 2016 werd, na 16 jaar, mijn levenswerk gepubliceerd door uitgeverij Houtekiet.

Op 11 juli 2017 heb ik een andere droom - en tegelijk belofte aan mezelf - waargemaakt. Die dag ben ik eropuit getrokken, 48 dagen lang, om mezelf te onthechten van 'De dwarsligger'. Daarbij heb ik de pelgrimsroute bewandeld van nabij Arles tot Compostela.

Vandaag, 2020, is mijn tweede boek klaar. Aan dit project ben ik opnieuw erg gehecht geraakt. Daarnaast ben ik al een tiental jaar actief in het onderwijs.

Op 11 juli a.s. zal het dus exact drie jaar geleden zijn dat ik alleen met rugzak en stapschoenen de zuiderse natuur heb verkend. Dat bevrijdende gevoel wil ik deze zomer herbeleven en met iedereen delen. Ik neem je graag mee op die reis zodat je mij, letterlijk stapsgewijs, ook informeel leert kennen. Tegelijk ontdek je de allereerste kiemen van dit project. 

48 dagen lang zal ik hieronder het verslagje posten dat ik op dezelfde dag drie jaar geleden iedere avond van mijn avontuur heb gedeeld op Facebook. Als je het boek Sien van Gogh hebt gelezen, zullen bepaalde passages ongetwijfeld herkenbaar zijn.

De start geef ik alvast mee.

Volg alles op de voet en schrijf in voor de nieuwsbrief!


Vive le camino!

Voetreisdagboek Lodève - Compostela zomer 2017

Logroño, dag 34.