Dag 24

Vive le camino! Aflevering 24.

De Apologie van Béarn.

In Lescar heb ik alweer een huisje voor mezelf. Opgeruimd en schoon, koelkast en voorraadkast gevuld, wasmachine en droger. Tien euro, thuisgevoel inbegrepen.

Tijd voor een update. Volgens mijn papieren gids bereik ik over negen dagen een eerste mijlpaal: Puenta de la Reina, waar meerdere pelgrimsroutes samenvloeien in de enige echte camino. Tijdens die etappes ga ik blijkbaar veel sterretjes zien.

Door de gezelligheid van dat huisje en de vele sterretjes in het voorruitzicht (verspreking gesponsord door Carglass) wogen mijn schouders en benen plots wel erg zwaar.

Kwam daar nog bij dat ik mij gebonden voelde aan deze regio genaamd Béarn. Jawel, geboortestreek van de bearnaisesaus. Radio camino versterkte dat gevoel door mijn nieuwsgierigheid te wekken voor de Boulevard des Pyrénées in de aangrenzende grootstad Pau, die niet op de weg naar Santiago ligt. Daar openbaart zich, zo heb ik mij laten wijsmaken, een weids panorama van de Pyreneeën.

Dat alles met het aangekondigde prachtweer smeekt om een rustdag. Al loop ik zo het risico dat achtervolgers opdagen, mezelf rust gunnen is een wiskundig onderbouwde, verantwoorde keuze: 511 km op de teller, een laatste rustdag 12 dagen geleden en 2 dagen ingehaald op het schema. Pau voorbijlopen zou jammer zijn. Mezelf voorbijlopen zou belachelijk zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.